Грчког амбасадора убио бразилски полицајац

Истражитељи су саопштили да је грчког амбасадора Киријакоса Амиридиса убио бразилски полицајац који је имао аферу са његовом супругом, јавља "Би-Би-Си".

Полиција у Рио де Жанеиру је у изгорелом аутомобилу раније данас нашла угљенисано тело амбасадора Грчке, a, како наводе, полицајац Серхио Гомеш Мореира Фило је признао да је на смрт избо Амиридиса.

Киријакос Амиридис је нестао у понедељак у граду Нова Игуасу, 50 километара од Рија. Амбасада Грчке у Бразилији је саопштила да је амбасадор био на одмору у том месту.

Инспектор полиције у Рију Гинитон Лагес рекао је раније агенцији АП да су мрље крви за коју се верује да је амбасадорова, нађене на каучу у кући његове супруге, Бразилке Франсоаз Амиридис.

Инспектор Лагес је рекао да власти сматрају да је тело амбасадора из куће однето у аутомобил који је амбасадор изнајмио 21. децембра.

Бразилска полиција је потрагу за амбасадором започела јуче.

Медији су пренели да је Амиридисов нестанак у понедељак пријавила његова супруга, тврдећи да не може да ступи у контакт с њим откад је сам отишао из куће у граду Нова Игуасу.

На сајту Амбасаде Грчке у Бразилу пише да је Амиридис почео дипломатску каријеру 1985. у Атини, а амбасадор у Бразилији је био од ове године.

Пре тога је био амбасадор Грчке у Либији, а био је и конзул у Рију од 2001. до 2004. године.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво