Порука лидера Боко харама: Нисмо протерани из шуме Самбиса

Абубакар Шекау, који се представља као вођа нигеријске исламистичке организације Боко харам, појавио се на видео-снимку на којем тврди да Боко харам није протеран из својег упоришта у шуми Самбиса.

Председник Нигерије Мухамаду Бухари изјавио је крајем прошле недеље да је нигеријска војска заузела шуму Самбиса, последњу енклаву Боко харама.

"Како ми је рекао шеф војног особља, камп Боко харама је пао, терористи су у бегу, а више немају где да се сакрију", рекао је председник Нигерије.

Према његовим речима, заузимање овог кампа означава "коначни пораз терориста Боко харама у њиховој последњој енклави".

Ројтерс наводи и да је нигеријска војска претходних недеља вршила офанзивне операције у шуми Самбиса, која је била база Боко харама.

Исламисти Боко харама убили су 15.000 људи и приморали више од два милиона људи у избеглиштво током седмогодишње побуне са циљем стварања исламске државе по стриктном тумачењу шеријатског права у овој најмногољуднијој нацији на североистоку Африке.

Боко харам је почетком 2015. године контролисао територију величине Белгије, али су га нигеријска војска и трупе суседних земаља потиснуле током прошле године и екстремисти су се стационирали у шуми Самбиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво