Сизорс: Трампова реторика гура Кину и САД у "циклус освета"?

САД и Кина ће вероватно упасти у "циклус одмазди" на трговинском плану у 2017. години, уколико амерички председник Доналд Трамп пређе са речи на акције, предвиђања су главног економисте и аутора кинеске "Беж књиге", Дерека Сизорса.

Трамп би, како каже, могао почети са подизањем царина на увоз кинеског челика, након чега би, како наводи, уследила освета Кине.

"То се затим не би свидело Трамповим људима, који би узвратили, и онда улазимо у спиралу", рекао је Сизорс за америчку телевизијску станицу Си-Ен-Би-Си.

Како је оценио, мале су шансе да ће званични Пекинг додатно девалвирати јуан, јер би то проузроковало одлив капитала и испровоцирало друге државе.

Како преноси РТ, Доналд Трамп је заузео оштар став према Кини откако је прошлог месеца победио на америчким председничким изборима. Осим напада преко Твитера, Трамп је разљутио Кину и својим разговором са председником Тајвана.

Трамп тек треба да преузме председнички мандат, али су две највеће економије света, како наводи РТ, већ почеле са трговинским несугласицама.

Кинеска платрформа за онлајн трговину Алибаба је прошле недеље доспела на "црну листу" САД због наводне продаје плагијата.

Кина је брзо реаговала, разрезавши америчком произвођачу аутомобила Џенерал моторсу антимонополску казну од 29 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво