Крвави божићни празници у Чикагу, 11 мртвих

Више од 60 људи је устрељено, од којих је 11 подлегло повредама током божићних празника у Чикагу, наводе локални медији.

Шеф чикашке полиције Еди Џонсон каже да је углавном реч о намерним и планираним узајамним нападима једне банде на другу, преноси РТ.

"Мете су очекивано биле код куће са својим породицама током божићних празника. Те нападе су одмах потом пратиле одмазде", додао је Џонсон.

Најновији оружани напад догодио се синоћ када су две тинејџерке устрељене у колима, док је њихов отац изашао из возила да поразговара са неким из оближње куће. Једна тинејџерка је у критичном стању, док је њену сестру метак само окрзнуо.

Чикаго трибјун пише да је 61 особа устрељена, од којих је 11 подлегло повредама у обрачунима криминалних банди током божићних празника.  

У западним и источним деловима Чикага забележено је највише оружаних напада у 2016. години.

Према наводима телевизијске мреже Си-Би-Ес њуз, Чикаго је први у САД по убијеним у ватреним обрачунима у градовима са више од милион становника. У "ветровитом граду" страда двоструко више људи него у Њујорку и Лос Анђелесу заједно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи