"Касапин из Качаника" се вратио на Косово?

Италијанске обавештајне службе тврде да се на Косово вратио Лавдрим Муџахери, један од значајнијих припадника Исламске државе у Сирији, пише италијански Еспресо. Рим на ноге подигао тајне службе у Македонији, Албанији и на Косову.

Лавдрим Муџахери, који је појављујући се у бројним снимцима егзекуција, протеклих година постао једно од главних пропагандних оруђа Исламске државе, наводно је на Косово стигао средином новембра из Македоније.

Еспресо, позивајући се на италијанске обавештајне изворе, тврди и да је са Муџахеријем стигло између 300 и 400 бивших бораца Исламске државе, као и да је, у међувремену, успео да заметне траг обавештајцима.

Суштински, прича о повратку Муџахерија на Косово избила је у први план пошто су косовска и албанска полиција ухапсиле двадесетак радикалних исламиста који су наводно планирали бомбашки напад током фудбалске утакмице између Албаније и Израела, средином новембра.

Извори у косовској полицији наводе да су ухапшени у тој акцији били под директном Муџахеријевом контролом.

Италијански обавештајци заинтересовали су се за Муџахерија крајем 2015. године, када је у операцији "Ван Дам" разбијена ћелија ИСИС-а у Бреши у којој су откривени докази о везама те групе и "Касапина из Качаника".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи