Двојица Либијаца пред судом на Малти због отмице авиона

Због оптужби да су отели либијски авион и приморали посаду да слети на Малту, двојица Либијаца изведени су пред малтешки суд.

Оптужени Муса Саха и Ахмед Али, који су се изјаснили невиним, носили су панцире.

Како наводи агенција АП, они се суочавају са доживотном казном затвора.

Авион либијске компаније "Африкија ервејз" са 111 путника и седам чланова посаде, летео је на домаћој линији од града Себе до Триполија, а двојица отмичара претила су да ће у њему активирати ручне бомбе.

Вишечасовна отмица у петaк, 23. децембра на аеродрому у Валети окончана је мирно после преговора, а путници из отетог авиона вратили су се сутрадан у Либију другим авионом.

Двојица Либијаца оптужена су и за поседовање лажног оружја, насиље током лета, држање људи против њихове воље, претњу насиљем и покушај да се наруши финансијска или економска стабилност владе.

Они су се предали полицији у суботу, 24. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво