Земљотрес погодио Чиле, прошла опасност од цунамија

Национална канцеларија Чилеа за хитне случајеве повукла је наређење за евакуацију и за посматрање цунамија, три сата након што је земљотрес јачине 7,7 степени Рихтерове скале погодио југ Чилеа.

Због опасности од цунамија евакуисано је 5.000 људи, за које у Националној канцеларији Чилеа кажу да могу да се врате у своје домове, преноси Ројтерс.

Британска агенција истиче да нису пријављене жртве или већа оштећења у земљотересу.

Чилеанске власти издале су упозорење од цунамија раније данас за области у кругу од 1.000 километара од епицентра земљотреса, али су после повукли то упозорење и објавили само надгледање ситуације.

Раније данас званичници су издали наређење за евакуацију приобалних подручја због опасности од цуманија, након што је земљотрес јачине 7,7 степени Рихтерове скале погодио југ Чилеа.

Геолошки топографски институт САД претходно је објавио да је земљотрес регистрован на 225 километара југозападно од лучког града Пуерто Монт, пренео је Ројтерс.

Земљотрес је регистрован на дубини од 15 километара.

Према наводима медија, земљотрес се осетио и на југозападу Аргентине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи