Сиси и Трамп одложили резолуцију о израелским насељима

Египат је пристао да се у Савету безбедности УН одложи гласање о нацрту резолуције против израелских насеља, након што је новоизабрани председник САД Доналд Трамп позвао свог египатског колегу Абдела Фатаха ел Сисија, саопштила је канцеларија египастког председника.

АФП истиче да је Египат у четвртак затражио да се гласање о нацрту резолуције, у којем се захтева да се заустави изградња израелских насеља одложи након великог лобирања Израела.

"Двојица лидера сагласила су се око значаја давања шансе новој администрацији САД да се свеобухватно бави свим аспектима палестинског питања како би се постигло свеобухватно решење", додаје се у саопштењу египатског председника.

Трамп, који је током предизборне кампање обећао да ће признати Јерусалим као престоницу Израела, рекао је да би Вашингтон требало да уложи вето како би блокирао резолуцију.

"На резолуцију, која се разматра у Савету безбедности УН у вези са Израелом, требало би уложити вето", навео је Трамп.

Израел је тражио од Трампа да изврши притисак како би се спречило да УН одобери резолуцију, рекао је израелски званичник за Ројтерс, који није желео да буде именован.

Израелски званичници успоставили су контакте на виском нивоу са члановима Трампог тима за транзицију, након што нису успели да убеде америчке званичнике да уложе вето у Савету безбедности УН на нацрт резолуције и тражили од новоизабраног председника САД да интервенише, додао је званичник.

Два западна званичника навела су да одлазећи амерички председник Барак Обама намерава да се уздржи од гласања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво