АФП: Шојгу упоредио британску војску са нацистима

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу оптужио је британску војску да користи руска војна знамења за обележавање непријатељских снага током вежби, по методи за коју каже да ју је користила нацистичка Немачка током Другог светског рата, наводи АФП.

Агенција наводи да је Шојгу рекао да су британске трупе у центру за тренажну обуку у Солзбери плејнсу, започеле "коришћење тенкова руске производње и униформи руске војске како би тиме означили непријатеља".

"Последњи пут је такву методу обуке користила нацистичка Немачка током Другог светског рата", наведено је у транскрипту Шојгуове изјаве објављеном на сајту руског министарства.

АФП наводи да је Шојгу додао да је НАТО удвостручио интензитет војних вежби и да је већи део њих "анти-руски".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи