Нигеријска војска ослободила 1.800 цивила од Боко Харама

Нигеријска војска је ослободила 1.800 цивила од екстремистичке групе Боко Харам и заробила више од 500 припадника те групе за протеклих недељу дана у шуми Самбиса, упоришту екстремиста на североистоку земље, рекао је један високи војни званичник.

Војска спроводи операције у шуми Самбиса, која се простире на више од 1.300 квадратних километара у држави Борно, где су борци те групе побегли после војних пораза.

"У операцијама у периоду од 14. до 21. децембра 2015. укупно 1.880 цивила је спасено у енклавама Боко Харама", рекао је генерал Лео Ирабор у саопштењу издатом после конференције за штампу у Мајдугурију, главном граду државе Борно.

Он је рекао да се операције настављају у оквиру кампање коју је војска покренула прошле године да би избацила екстремисте из те области.

Генерал је рекао да је и више стотина побуњеника заробљено. Он је навео да је 565 "терориста Боко Харама" ухапшено, а да се њих 19 предало војсци. Додао је и да је ухапшено седам осумњичених за отмице и 37 странаца.

Припадници Боко Харама су извели бројне отмице, међу којима је била и отмица 200 средњошколки из места Чибок, у априлу 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи