Земљотрес погодио Соломонска острва

Земљотрес јачине 6,7 јединица погодио је Соломонска острва у Јужном Пацифику, али нема извештаја о повређенима и штети, нити је објављено упозорење на цунами.

Америчка геолошка агенција саопштила је да је епицентар земљотреса око 80 километара северозападно од Киракире и 160 километара југоисточно од главног града Соломонских острва Хониаре, на дубини од 32 километра.

У Националној канцеларији за управљање катастрофама рекли су да се земљотрес није снажно осетио у главном граду и да нису пријављени случајеви повређивања нити штете, али да се чекају извештаји из насеља у делу острва у близини епицентра.

Соломонска острва налазе се на Ватреном прстену, области са честим сеизмичким активностима.

Претходно је Соломонска острва 9. децембра погодио земљотрес снаге 7,7, који је изазвао серију накнадних потреса, укључујући и најновији.

У суботу је на суседној Папуи Новој Гвинеји забележен земљотрес снаге 7,9 који је изазвао нестанак струје на деловима острва, као и мањи цунами.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво