Формирана нова либанска влада, премијер Саад ел Харири

У Либану је формирана нова влада са 30 министара, којом ће управљати премијер Саад ел Харири. Нови либански премијер је навео да су у владу укључени сви осим једне партије.

"Ово је влада заједништва", рекао је Харири јуче новинарима о влади која је формирана шест недеља након избора председника Либана Мишела Аоуна, преноси АФП.

Нова влада први пут ће имати министра задуженог за права жена.

"Влада ће као први приоритет имати очување безбедности од негативних последица сиријске кризе", навео је Харири.

Харири (46) је противник либанског утицајног Хезболаха, чији су чланови оптужени за учествовање у убиству његовог оца 2005. године, али је као услов да постане премијер морао да подржи Аоуна, који је био кандидат Хезболаха.

Како преноси АФП, нова влада ће имати и два министра из Хезболаха.

Харири је најавио и оснивање државног Секретаријата за избеглице и позвао међународну заједницу да "преузме одговорност и помогне Либану са избеглицама".

У Либану би у мају 2017. године требало да буду одржани парламентарни избори, а Харири је рекао да ће нова влада радити и на припреми новог изборног закона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво