Клинтонова окривила Путина за изборни пораз

За пораз на председничким изборима у САД, демократска кандидаткиња Хилари Клинтон окривила је "руско хаковање", тврдећи да је то део дуготрајне стратегије руског председника Владимира Путина да дискредитује основна начела америчких власти.

Хилари Клинтон је рекла да је "сам Владимир Путин руководио тајним хакерским нападима" против америчког изборног система и америчке демократије, "јер очигледно гаји анимозитет" према њој.

Према њеним речима, руско мешање у изборни ток у САД представља Путинову "личну освету" за њене оптужбе изречене 2011. када је била америчка државна секретарка и када је оптужила Русију за неправилности и намештање резултата парламентарних избора у тој земљи.

Америчка федерална полиција подржала је закључке америчке обавештајне службе о наводној руској интервенцији током предизборне кампање за председничке изборе у САД, пренео је Вашингтон пост.

Шеф ФБИ-ја Џејмс Корни и директор Управе националне обавештајне службе (ДНИ) Џејмс Клејпер сложили су се са закључцима ЦИА, која је навела да су особе повезане с Москвом доставиле "Викиликсу" хаковане имејлове бившег директора предизборне кампање Хилари Клинтон, Џона Подесте, као и других демократа.

Одлазећи амерички председник Барак Обама истакао је да ће САД предузети мере против Русије због њеног мешања у изборе, што Кремљ демантује.

Обама је у интервјуу за Ен-Пи-Ар њуз рекао да ће САД "предузети акције" против сваке владе која се меша у унутрашња питања земље.

Изабрани председник САД Доналд Трамп описао је недавно закључак Централне обавештајне агенције (ЦИА) да је Русија умешана у америчке председничке изборе као "смешан", наводећи да демократе то користе као "још један изговор" за изборни пораз Хилари Клинтон.

ЦИА је прошле недеље закључила с "великим уверењем" да је Русија интервенисала на овогодишњим америчким председничким изборима како би Трамп победио.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво