Сеул Пјонгјангу: Следи "фатална освета" ако нас провоцирате

Јужна Кореја упозорила је на "фаталне последице" по руководство у Пјонгјангу уколико буде испровоцирана на сукоб, након што је севернокорејски лидер Ким Џонг УН надгледао војне вежбе у којима је симулиран напад на председничку палату у Сеулу.

Јужнокорејска војска је оштро осудила вежбе, за које не наводи када су одржане, преноси Ројтерс.

"Уколико непријатељ изводи провокације на основу своје несмотрености, снажно ћемо се осветити фаталним ударцем севернокорејском руководству", саопштио је Здружени штаб Министарства одбране Јужне Кореје.

Повећана је забринутост од нових провокација Пјонгјанга након што је у петак опозвана јужнокорејска председница Парк Геу Хје, наводи британска агенција.

Премијер Хванг Кјо Ахн, који је привремено преузео улогу председника, одржао је хитан састанак кабинета и наложио војсци да буде у високом степену будности кад је реч о Северној Кореји.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун посматрао је двогледом како специјалне операције његове земље изводе вежбе са циљем "уништења специфичних непријатељских циљева", укључујући председничку палату у Сеулу познату као Плава кућа, јавила је севенокорејска агенција КЦНА.

Лист севернокорејске владајуће партије Родонг Шинмун такође је на две стране известио о вежбама, уз фотографије зграде која личи на Плаву кућу, коју су севернокорејске трупе заузеле и запалиле.

На једној фотографији види се како Ким са осмехом на лицу посматра симулирани напад.

"Одлично одрађено, непријатељске трупе неће имати где да се сакрију, а камоли да крену у контранапад", рекао је Ким, наводи КЦНА.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара