Источни део Алепа напустило 8.000 цивила

Руска војска саопштила је да је помогла да више од 8.000 цивила, међу којима доста деце, напусти источни део сиријског града Алепа, који је под контролом побуњеника.

Војни центар за помирење у Сирији је објавио да је 8.461 цивил, међу којима 2.934 деце, напустио источни део Алепа у последња 24 сата. Центар тврди и да је 14 екстремиста положило оружје и да су амнестирани, пренео је АП.

Руска војска наводи и да су њихови стручњаци рашчистили површину од шест хектара у Алепу од мина.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је јуче објавио да је сиријска војска обуставила активне војне операције у источном Алепу због великог напора који се предузима на уклањању цивила из града.

После тога уследио је телефонски разговор Лаврова и државног секретара САД Џона Керија о ситуацији у Алепу.

Сложили су се да наставе разговоре о прекиду ватре, како би омогућили да хуманитарна помоћ стигне до цивила, рекла је портпаролка Беле куће Елизабет Трудо.

Наставиће дискусију о прекиду ватре како би хуманитарна помоћ била достављена цивилима, али и како би се из града безбедно извели они који то желе, додаје се у саопштењу.

Лавров је најавио и да ће се у Женеви у суботу одржати технички разговори у којима ће учествовати Русија, амерички војни експерти и дипломате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво