Лавров: Сиријска војска обуставила активне операције у Алепу

Како би евакуисала око 8.000 цивила, сиријска војска је прекинула операције у источном Алепу, рекао је шеф руске дипломатије.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров каже да је сиријска војска обуставила активне војне операције у источном Алепу због великог напора који се предузима на уклањању цивила из града, јавила је руска агенција РИА Новости.

"Реч је о око 8.000 цивила. То је велика операција", рекао је Лавров. 

Лавров је додао да је договорен састанак руских и америчких војних стручњака у суботу у Женеви, на којем ће разговарати о ситуацији у Алепу, јавља Ројтерс.

Признао је да је немогуће са сигурношћу рећи да ће састанак дати резултате, узимајући у обзир развој дешавања претходних недеља, када су Американци први иницирали документ који би био база преговора.

"Реаговали смо на све што су Американци предузели претходних недеља, у сарадњи са нашим министром одбране", рекао је Лавров и додао да су бројни његови саговорници на самиту ОЕБС-а у Хамбургу, изразили забринутост због хуманитарне ситуације у Алепу.

"Али објасните им шта Русија ради, шта наша војска у Центру за измирење зараћених страна ради. Када их питате да ли имају сличне акције, немају шта конкретно да кажу", рекао је Лавров.

Лавров је данас разговарао телефоном о Алепу са државним секретаром САД Џоном Керијем.

Сагласили су се да наставе разговоре о прекиду ватре, како би омогућили да хуманитарна помоћ стигне до цивила, изјавила је портпаролка Беле куће Елизабет Тридо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво