Британска влада се ограђује од Џонсонових ставова о Саудијској Арабији

Даунинг стрит је саопштио да коментари шефа британске дипломатије Бориса Џонсона о Саудијској Арабији не представљају ставове владе.

Претходно је Борис Џонсон оптужио Саудијску Арабију, која је британски савезник, да се укључује у посредничке ратове на Блиском истоку.

Портпарол британске владе је навео да су то лични ставовои Бориса Џонсона.

Џонсон је коментаре о Саудијкој Арабији дао на конференцији у Риму, када је рекао да су Саудијска Арабија и Иран "марионете" због недостатка снажног лидерства.

"Постоје политичари који злоупотребљавају религију и различите сојеве исте вере у корист остваривања политичких циљева. То је један од највећих политичких проблема у целом региону и трагедија за мене. И то је један разлог зашто постоје 'посреднички ратови' против којих се све време боримо", рекао је Џонсон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се