Наставља се потрага за несталима после земљотреса у Индонезији

Спасилачке екипе, војници и полицајци наставили су да претражују рушевине после снажног земљотреса који је погодио индонежанску провинцију Ацех, у коме су 102 особе погинуле.

Потрага је током ноћи била обустављена због кише и нестанка струје. У земљотресу су погинуле 102 особе, а 700 је повређено. На стотине кућа, џамија и других објеката је уништено.

Спасиоци користе специјалне уређаје који могу да детектују свако кретање испод рушевина, али како време одмиче све је мање наде да ће пронаћи преживеле.

Званичници страхују да ће број жртава расти, преносе агенције.

Земљотрес јачине 6,5 степени Рихтера потресао је провинцију Ацех у зору, док су се верници припремали за јутарњу молитву.

У градићу Меуреуду џамије и продавнице су практично сравњене са земљом. Опасност од цунамија није објављена.

Земљотрес је регистрован у области 130 километара југоисточно од града Банда Ацех у северном делу индонежанског острва Суматра.

У снажном земљотресу и потом покренутом цунамију 2004. године, погинуло је 170.000 људи у Индонезији и на десетине хиљада у другим земљама око Индијског океана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи