Џон Кели, још један генерал у Трамповом тиму?

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп планира да именује пензионисаног генерала морнарице Џона Келија за министра државне безбедности, рекао је неименовани извор за "Ројтерс".

Кели (66), који ће бити трећи пензионисани генерал на високом положају у новој америчкој администрацији, бивши је главнокомандујући јужне команде америчке војске.

Његова задужења ће бити обезбеђивање америчких граница и онемогућавање илегалне имиграције, заштита председника, реаговање на природне катастрофе, координација обавештајних служби и борба против терористичких претњи.

Трамп, који нема војно искуство, такође планира да именује пензионисаног генерела Џејмса Матиса за министра одбране, а пензионисаног генерала Мајкла Флина за свог саветника за националну безбедност.

Кели за собом има 45-годишњу војну каријеру, коју је завршио ове године као главнокомандујући америчке јужне команде, задужен за активности америчке војске и односе са Латинском Америком и Карибима.

У његовој надлежности је било и надгледање притворског центра Гвантанамо, а у три наврата је служио у Ираку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи