Москва: Казнити кривце за напад на руску болницу у Алепу

Русија се нада строгој казни не само за оне који су извели напад на руску болницу у сиријском граду Алепу, већ и за оне који су тај напад наложили и осмислили, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је подсетила да су руске медицинске екипе послате у Сирију крајем новембра да пруже помоћ локалном становништву, додајући да је сиријским цивилима одавно ускраћен приступ одговарајућој медицинској помоћи, преноси Тас.

Екстремисти су 5. децембра извели минобацачки напад на мобилну болницу руског министарства одбране у Алепу док је пружала помоћ локалним цивилима, при чему су убијена два члана руског болничког тима, а један педијатар је рањен, подсећа руска агенција.

Захарова је на конференцији за новинаре рекла и да Русија не води никакве "закулисне преговоре" са талибанима у Авганистану, нити им пружа било какву подршку.

На тај начин Захарова је одговорила на недавну изјаву команданта снага САД и НАТО у Авганистану Џона Николсона, преноси Тас.

"Полазимо од претпоставке да међуавганистански сукоб не може имати војно решење, док ће постизање мира у тој земљи бити могуће само путем преговора", истакла је Захарова.

Николсон је недавно на брифингу у Пентагону изјавио да је Русија отворено дала легитимитет талибанима и да их подржава, те да тиме поткопава напоре САД, НАТО и власти у Кабулу у борби против тероризма, наводи руска агенција.

"Од наших колега у Вашингтону чујемо много тога. А ова изјава је посебно кратковида", закључила је портпаролка руског министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се