Срушио се пакистански авион са 48 путника

Пакистански авион се са 48 путника и чланова посаде срушио у планинској области на северу земље, након полетања за Исламабад са аеродрома у Читралу. У току потрага за несталима.

19.15 - Нема преживелих у авионској несрећи пакистанске авио-компаније, потврдио је директор ПИА.

15.35 – До сада пронађено 21 тело, а потрага се наставља, саопштила је војска.  

13.50 – Страхује се да нема преживелих, каже пакистански званичник Мухамед Хан.

13.15 – Потврђено да се срушио авион на лету ПК-661, јавља Ројтерс.

Директор "Пакистанске авио-компаније" (ПИА) Мухамад Азам Сајгол је на конференцији за новинаре потврдио да нема преживелих у несрећи на северу земље, преноси Ројтерс.

Додао је да је авион, у ком је било 48 путника и чланова посаде, редовно одржаван и да је у октобру прошао проверу, која се спроводи након сваких 500 сати лета.

"Мислим да није у питању техничка или људска грешка", рекао је Сајгол, додајући да ће бити спроведена "одговарајућа истрага".

Авион се на лету ПК-661 срушио у планинској области Хавелијан, након полетања са аеродрома у Читралу за Исламабад, рекао је регионални шеф полиције Лаик Шах.

Портпарол пакистанске авио-компаније је прво потврдио да је са летелицом изгубљен контакт, али нису одмах хтели да кажу да ли се авион и срушио.

Како преноси Гео ТВ, летелица је из Читрала полетела око 15 часова по локалном времену, али је комуникација са контролом лета прекинута око 16.30, мало пре него што је авион требало да стигне на дестинацију.

Према речима званичника цивилне авијације, у току је потрага за несталим авионом.

"Спасилачки тимови претражују место пада авиона и касније ћемо знати више", рекао је Ројтерсу портпарол цивилне авијације.

Пакистански званичник у области Хавелијан Мухамед Кан, који је био на месту пада авиона, рекао је да су тела изгорела до непрепознатљивости. "Крхотине су расуте", додао је Кан.

Сведоци кажу да је авион био у пламену пре него што се срушио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво