Штајнмајер: Неизвесни будући односи Русије и САД

Немачки министар спољних послова Франк Валтер Штајнмајер рекао је у Бриселу да је и даље неизвесно какви ће бити будући односи између Русије и САД.

Франк Валтер Штајнмајер истиче да за разлику од неких ставова које је чуо сматра да су могућности потпуно отворене кад је реч о врсти односа између САД и Русије, преноси Ројтерс.

Додаје да ресетовање америчко-руских односа није постало нимало лакше у протеклих осам година, с обзиром на низ нових сукоба.

Шеф немачке дипломатије је рекао и да неизвесност у Москви и Кијеву у вези с питањем какву политику ће новоизабрани амерички председник Доналд Трамп водити, значи да нема много изгледа за постизање већег напретка у примени споразума из Минска о примирју у Украјини.

Штајнмајер се осврнуо и на Турску, рекавши да ће та земља морати да преиспита своју домаћу политику како би ЕУ испунила захтев Анкаре да уведе безвизни режим за турске грађане.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво