Креатор "теорија завере" удаљен из Трамповог тима

Син саветника за националну безбедност новоизабраног америчког председника Доналда Трампа удаљен је из транзиционог тима Доналда Трампа након што је на друштвеним мрежама ширио теорије завере о везама Хилари Клинтон са једном педофилском организацијом.

Новоизабрани амерички потпредседник Мајк Пенс је за Си-Ен-Ен рекао да Мајк Флин млађи више нема везе са активностима генерала Мајкла Флина или транзиционог тима, и прецизирао да је Флин до сада помагао свом оцу у заказивању састанака и другим административним пословима.

Тридесеттрогодишњи Мајк Флин, син пензионисаног генерала Мајкла Флина, кога је Трамп прошлог месеца одабрао за свог саветника за националну безбедност, отпуштен је након контроверзних изјава о "пицагејту" и оружаном нападу на популарну пицерију "Комет пингпонг" у Вашингтону.

Пицерија је била мета напада двадесетосмогодишњег Едгара Мадисона Велша, који је наоружан отишао у пицерију како би проверио "извештаје" на интернету да се ту налази центар педофилске организације повезане са пораженом кандидаткињом Демократске странке Хилари Клинтон.

Велш је том приликом отворио ватру из своје аутоматске пушке након чега је ухапшен, а код њега је пронађено још оружја. У пуцњави нико није повређен, преноси АФП.

На саслушању је рекао да је дошао из Северне Каролине како би лично истражио "пицагејт".

Без обзира на то, Мајк Флин је на Твитеру написао да "пицагејт остаје вест док се прича не докаже као лажна". Он је такође ретвитовао коментаре других ширећи даље лажне приче о пицерији.

Тај инцидент је покренуо питања и о генералу Флину. Он није јавно коментарисао догађаје у пицерији, али је у новембру и сам у једном твиту сугерисао да је Клинтонова повезана са педофилским организацијама.

"Ви одлучите – њујоршка полиција позвала на узбуну у вези са новим мејловима Хилари Клинтон: прање новца, сексуални злочини према деци итд... Обавезно прочитати!", написао је пред изборе 8. новембра.

У твиту је дао и линк везан за лажни новински извештај, подсећа АФП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи