Меркелова поново на челу ЦДУ, аплауз трајао 11 минута

Немачка канцеларка Ангела Меркел поново је изабрана за лидерку Хришћанско-демократске уније, на мандат од две године.

На конгресу Хришћанско-демократске уније, који се одржава у Есену, Ангела Меркел је добила 89 одсто гласова делегата, а њен избор је поздрављен аплаузом од 11 минута.

Меркелова ће предводити демохришћане на парламентарним изборима 2017. године, преноси АФП.

Прошлог месеца је најавила да ће се кандидовати за четврти чеворогодишњи мандат канцелара на изборима који би требало да буду одржани у септембру 2017, а "одскочна даска" за то је њен реизбор за председницу ЦДУ.

У обраћању на страначком конгресу у Есену, Меркелова је говорила о проблему избегличке кризе, нагласивши да се прилив миграната из 2015. године не сме поновити.

Немачка канцеларка је затражила забрану бурки у Немачкој, што је такође подржано снажним аплаузом 1.000 делегата демохришћана.

"Вео који у потпуности прекрива лице мора бити забрањен, где год је то законски могуће", рекла је Меркелова.

Говорећи о патњи у сиријском граду Алепу, Меркелова је истакла да је срамотно што међународна заједница није у стању да олакша живот грађанима тог града, који је под опсадом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво