"Човек са шеширом" осуђен због напада у Бриселу и Паризу

Крунски суд у Кингстону, у југозападном Лондону, прогласио је британског држављанина Закарију Буфасила кривим због финансирања главног осумњиченог за погубне бомбашке нападе у Бриселу и Паризу.

Закарије Буфасил је осуђен због помагања тероризма са 3.000 фунти, колико је дао осумњиченом за бомбашке нападе Мухамеду Абринију на састанку у Бирмингему у Енглеској, јавља АП.

Абрини је познат као "човек са шеширом", који се види на видео-снимку који је забележила камера на улици неколико тренутака пред бомбашке нападе у Бриселу 22. марта, када је убијено 16 људи, а за њим се трага и због напада изведених у Паризу 13. новембра 2015. године.

Тужиоци су саопштили да је Абрини посетио Енглеску јула 2015. и тада добио новац од Буфасила и још једног осумњиченог.

Пресуда Буфасилу ће бити изречена 12. децембра, наводи америчка агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи