Земанов шеф протокола дао отказ услед спекулација о снимку са кокаином

Шеф протокола председника Чешке Милоша Земана и претходног председника Вацлава Клауса, Јиндржих Форејт, дао је отказ после неколико дипломатских гафова и вести у медијима да је откупљен видео-снимак на коме се види како шмрче кокаин и у секс позама.

Земанов портпарол Јиржи Овчачек рекао је да се Јиндржих Форејт почевши од данашњег дана одрекао функције шефа протокола из личних и здравствених разлога и дао отказ од 31. децембра.

За сада, како је рекао, нико не врши дужност шефа протокола.

Јуче су се појавила нагађања да ће Земан сменити шефа протокола због гафова за које криви управо Форејта - рецимо за то да је Земан закаснио на сахрану словачког председника Михала Ковача или да је Земан, на основу тврдњи Форејта, оптужио лажно америчког амбасадора, с којим је у свађи, да није био на свечаности поводом чешког националног празника.

Чешки медији су објавили фотографију запечаћене Форејтове канцеларије, а уз извесну дозу резерви и опреза известили о неколико компромитујућих снимака Форејта са приватних журки на којим шмрче кокаин и мастурбира.

Такође је јављено и да је неименовани Чех, који је Форејта снимио, понудио да их за 10.000 евра прода редакцијама неколико медија.

Неколико редакција одбило је да видео купи, а за сада, и да га је нека откупила, нико га није објавио.

"Одлазак Форејта не повезујемо ни са каквим спекулацијама, типа видео-снимак", рекао је шеф кабинета председника Земана Вратислав Минарж.

Поводом мистериозног одласка Земановог шефа протокола са функције коментатори упозоравају и на борбу за утицај на председника Земана у кругу његових најближих сарадника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво