Меркелова тражи забрану бурке

Немачка канцеларка Ангела Меркел затражила је забрану бурки у тој држави. Иницијативу канцеларке снажним аплаузом подржало 1.000 делегата демохришћана на конгресу у Есену.

"Вео који у потпуности прекрива лице мора бити забрањен, где год је то законски могуће", рекла је Меркелова, која покушава да мобилише подршку за четврти мандат на челу немачке владе.

Један од њених најближих сарадника, министар унутрашњих послова Томас де Мезијер још је у августу затражио делимичну забрану бурки на местима где је то "неопходно", попут владиних служби, школа, универзитета, судова, али и на демонстрацијама.

Холандија је прошлог месеца забранила бурке у јавном превозу, школском систему, здравству и владиним установама.

Бурка је забрањена и у Француској, Белгији, Бугарској и деловима Швајцарске.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је, на конгресу ЦДУ, истакла да је решена да спречи понављање прошлогодишњег огромног прилива миграната. Навела је да је од хитног приоритета да се обезбеди да Европа потресена кризом не ослаби додатно, јавља АП.

"Ситуација каква је била крајем лета 2015. године не може, не би требало и не сме се поновити", нагласила је Меркелова у обраћању партијским делегатима на конгресу у западном граду Есену.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво