Петорицу украјинских полицајаца грешком убиле колеге

Петорица украјинских полицајаца грешком су убијена када су у њих пуцале њихове колеге мислећи да се радило о члановима разбојничке банде, саопштило је украјинско министарство унутрашњих послова.

Како је на друштвеној мрежи Фејсбук навео заменик министра унутрашњих послова Антон Герашченко, убијена су двојица полицајаца у цивилу, двојица припадника Националне гарде и један припадник специјалних снага.

Инцидент се догодио у месту Књазичију, око 30 километара источно од Кијева, док су се два полицајца припремала за хапшење чланова организоване разбојничке банде, након чега се у оближњој кући активирао сигурносни аларм.

Припадници Националне гарде стигли су на место догађаја и ухапсили полицајце у цивилу, мислећи да су разбојници, а остали полицајци су на њих отворили ватру, верујући да су провалници заробили њихове колеге.

Разбојници су успели да побегну, али су убрзо ухапшени пошто су покушали да оду у Кијев.

Председник Украјине Петро Порошенко написао је на Твитеру да је потребно истражити случај како би кривци били кажњени.

Украјинско тужилаштво саопштило је да је покренуло истрагу инцидента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи