Лажна амбасада САД у Гани радила десет година

У Гани је после деценије издавања фалсификованих виза затворена лажна амбасада САД, јавила је Раша тудеј. Постоји основана сумња да је по истом моделу у тој земљи "радила" и лажна холандска амбасада.

Лажном амбасадом у главном граду Акри је руководила криминална група која је издавала фалсификоване визе САД.

Амерички Стејт департмент је издао саопштење у коме се наводи да су на челу те криминалне групе били  турски држављани али и адвокат из Гане који се бавио имиграционим и кривичним правом, преноси Раша тудеј.

На згради лажне амбасаде три дана у недељи се вијорила застава САД а на зиду просторије у којој су се издавала лажна документа стајала је и фотографија председника САД Барака Обаме.

У престоници Гане Акри, где постоји и званична амбасада САД, лажна амбасада се рекламирала путем флајера и билборад а од својих клијената узимали су и по шест хиљада долара за лажна документа која су укључивала лажне визе, банковне рачуне, изводе из књига рођених и дипломе.

Поред грађана Гане у Акру су довожени и клијенти из суседних земаља западне Африке попут грађана Обале слоноваче и Тога, који су смештани у оближње хотеле током "процеса издавања виза".

Криминалци који су водили лажну амбасаду неометано су радили читаву деценију тако што су подмићивали званичнике у Акри захваљујући којима су добијали легитимна бланко документа, наводи се у саопштењу Стејт департмента.

У рацији коју су споровеле специјалне јединице полиције пронађено је преко 150 пасоша из десет различитих земаља као и друга званична документа али и лажне визе за САД и земље зоне Шенгена. Такође је пронађен и значајан број лажних личних карти, лаптопова и смартфонова.

Постоји основана сумња да је у Акри по истом моделу "радила" и лажна холандска амбасада.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво