Убијен исламиста у Бакуу, хтео да се разнесе у тржном центру

Безбедносне службе Азербејџана убиле су исламисту за кога се верује да је био повезан са Ал Каидом, а који је планирао да изведе самоубилачки бомбашки напад у највећем тржном центру у престоници Баку.

Мушкарац је "убијен испред шопинг центра 'Бима' у Бакуу када је покушао да детонира појас с експлозивом након што су полицајци покушали да га ухапсе", саопштила је азербејџанска Агенција за националну безбедност, преноси АФП.

Наводи се да је убијени идентификован као Џами Емин (38) и да су власти трагале за њим након што су обавештајне службе примиле информације да спрема терористичке нападе у Азербејџану.

АФП наводи да је Емин претходно одслужио деветогодишњу затворску казну због "учешћа у осујећеној терористичкој завери 2007" чије су мете биле америчка и британска амбасада у Бакуу.

Из затвора је ослобођен почетком ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво