Ирачка војска заузела четири села североисточно од Мосула

Ирачка војска заузела је четири села од џихадиста Исламске државе севеоисточно од Мосула, саопштио је ирачки Центар за координацију операцијама.

Ирачка војска се на тај начин приближава Мосулу са северне стране, док је неколико стотина јединица ушло у град са источне стране.

Већина борби у Мосулу одвија се у источном сектору града где ирачке снаге споро напредују због страха око безбедности цивила који су још у граду и јаког отпора Исламске државе. Мосул, други по величини ирачки град је највећи урбани центар у Ираку који је још под контролом Исламске државе.

Исламска држава је заузела Мосул у јуну 2014. године у изненадној операцији у којој је окупирала скоро трећину територије Ирака.

Ирачка војска је 17. октобра ове године покренула велику офанзиву за преузимање контроле над Мосулом, другим по величини градом у земљи и последњим градским упориштем Исламске државе, а почектом новембра је ушла у прва предграђа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво