Лавров и Кери у Риму о решењу за Сирију

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери разговарали су о решењу за сиријску кризу на маргинама међународне конференције о медитеранским проблемима која је одржана у Риму, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"Лавров је још једном истакао да је кључни услов одлучна борба против терористичких група и потврђено поштовање начела политичког решења која су утврђена Резолуцијом 2254 Савета безбедности УН, кроз инклузиван међусиријски преговарачки процес", наводи се у саопштењу, преноси Тас.

Кери и Лавров су разговарали и о другим важним међународним питањима, као што је ситуација у Ираку, Либији и Јемену, додаје се у саопштењу.

"Осврнули су се и на питања билатералних односа која су озбиљно трпела као резултат конфронтационих акција администрације (одлазећег председника САД) Барака Обаме", истакло је руско министарство.

Шеф руске дипломатије се, такође, састао с кардиналом Пјетром Паролином, државним секретаром Свете Столице, и Полом Ричардом Галагером, секретаром за односе с државама у државном секретаријату Ватикана, додаје се у саопштењу.

"Током састанка, стране су изразиле узајамно задовољство стањем руско-ватиканских односа и разговарале о неколико релевантних билтералних питања, укључујући сарадњу у културно-хуманитарној сфери", наводи руско министарство.

Такође се каже да су стране посебну пажњу посветиле питањима решавања кризних ситуација у свету, као и сарадњи у оквиру мултилатералних формата, посебно у УН и ОЕБС-у, на заштити хришћанског становништва у зонама сукоба и одбрани хуманистичких вредности, наводи руска агенција.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво