У Трамповом Савету врхушка Волстрита, "Волта Дизнија" и "Ај-Би-Ема"

Након што је на главне позиције у свом кабинету поставио мултимилионере, новоизабрани председник САД Доналд Трамп је најавио и нови саветодавни одбор у којем ће се налазити челни људи са Волстрита и из познатих корпорација укључујући "Волт Дизни", "Волмарт" и "Ај-Би-Ем".

Познате корпорације ће бити у саставу Стратешког и политичког форума Доналда Трампа, са задатком да помогну новом председнику да спроведе "свој план о повећању запослености и обећање да ће Америку поново учинити великом", преноси АФП.

Одбору, који ће се први пут састати у Белој кући почетком фебруара, председаваће Стивен Шварцман, генерални директор и саоснивач корпорације "Блекстоун", која управља активама вредним 361 милијарду долара.

У саставу Одбора су и лидери две корпорације који су чланови и Савета за извоз одлазећег председника Барака Обаме – генерални директор "Волта Дизнија" Роберт Ајгер и директорка "Ај-Би-Ема" Вирџинија М. Ромети.

Трамп је међу чланове тог саветодавног тела уврстио и Џејмија Дајмона, директора корпорације Џи-Пи Морган Чејс, кога су неки помињали као могућег кандидата за министра финансија.

Ту су и Лери Финк, који се налази на челу компаније Блек Рок, генерална директорка "Џенерал моторса" Мери Бара, први човек "Волмарта" Даг Мекмилон и бивши гувернер Федералних резерви Кевин Ворш.

"Форум окупља директоре и пословне лидере који знају како да отворе нова радна места и подстакну привредни раст", саопштио је Трамп и додао да је његова администрација посвећена коришћењу стручности из приватног сектора.

Уобичајено је да амерички председници формирају саветодавне одборе како би чули мишљења људи из приватног сектора, закључује француска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се