Ким Џонг Ун на вежбама гађања Сеула: Нико неће преживети

Након што је Савет безбедности Уједињених нација увео нове санкције Пјонгјангу, севернокорејски лидер Ким Џонг Ун је организовао артиљеријске вежбе које су обухватиле и гађање замишљених циљева, а међу њима се нашла и престоница Јужне Кореје.

Војна вежба у којој су циљеви били пет острва и "тела реакционарне власти" у Сеулу и другим градовима, спроведена је уочи објаве једностраних санкција Јужне Кореје усмерених против нуклеарног програма Пјонгјанга.

"Ако избије рат, овакви смртоносни удари би били нанети јужнокорејским снагама како би у самом почетку потпуно сломили њихову спремност на противудар и потпуно их избрисале", пренела је агенција КЦНА речи Ким Џонг Уна.

"Нико и ништа неће преживети", рекао је лидер Северне Кореје док је водио вежбе, пренео је Индекс.

Јужна Кореја је увела нове једностране санкције Северној Кореји и забранила улазак у земљу свим страним стручњацима за ракете и нуклеарна оружја, уколико се процени да њихова посета Севреној Кореји представља претњу националним интересима Сеула.

После Јужне Кореје, и Јапан је увео једностране санкције Северној Кореји.

Токио је критиковао лансирање ракете и нуклеарне тестове Пјонгјанга, оцењујући да је то "нова претња која се не сме дозволити", наводи АП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи