Либијски градови зараде 325 милиона евра од кријумчарења људи

Приморски градови у Либији остварују приход од 325 милиона евра сваке године од кријумчарења људи, тврди шеф војне оперативне групе ЕУ у Средоземном мору.

Контра-адмирал Енрике Кредендино је, у поверљивом извештају о раду "Операције Софија", навео да је кријумчарење главни извор прихода међу локалцима у либијским приобалним градовима, преноси АП.

Кредендино додаје да исламске екстремистичке групе "финансијски експлоатишу" путеве за кријумчарење, који воде кроз афрички регион Сахел у Либију.

У извештају, којим се процењује рад "Операције Софија" - поморске мисије с циљем да се заустави прилив миграната у Европу, не наводе се детаљи о томе како се дошло до бројке од 325 милиона евра зараде.

Извештај, у који је америчка агенција имала увид, послат је у среду земљама чланицама ЕУ.

Званичници ЕУ нису за сада одговорили на питања која су им данас послата овим поводом, истиче АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво