Пилот контроли летења: Нема горива, отказала електроника

Пилот авиона који се срушио у централном делу Колумбије, са путницима међу којима је био и бразилски фудбалски тим, рекао је контроли летења да је остао без горива пре кобног пада у Андима, јавља АП позивајући се на снимак разговора.

У на моменте хаотичном снимку контроле летења, може се чути како пилот пре него што је авион пао понавља захтев да слети због "потпуног отказивања електронике и нестанка горива".

Чује се и како му контролорка летења даје инструкције док авион губи брзину и висину на око осам миља удаљености од аеродрома Медељин.

Снимак, који је процурио у неколико медија у Колумбији, изгледа потврђује верзију преживеле стјуардесе и пилота који је летео у близини и који је чуо очајничке позиве у помоћ пилота авиона.

То као и чињеница да авион није експлодирао приликом ударца у земљу указују да је узрок пада био нестанак горива.

Власти за сада избегавају да издвоје један узрок пада, који је преживело само шест људи у авиону, а истрага ће трајати месецима.

Истражитељи су претходно изнели и теорију да је пилот Мигел Алехандро Квирога Мураками намерно кружио пре слетања у покушају да сагори или одбаци гориво и тако избегне експлозију, пренео је Дејли мејл.

И преживели путници су рекли званичницима да су уверени да је авион остао без горива неколико минута пре него што је требало по реду летења да слети на аеродром Медељин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво