Пилот можда испустио гориво да не би дошло до експлозије

Авион који се срушио у централном делу Колумбије вероватно је остао без горива пре пада, сматрају истражитељи, а претпоставља се да је пилот Мигел Алехандро Квирога Мураками намерно кружио пре слетања, покушавајући да сагори или одбаци гориво и тако избегне експлозију.

Како су рекли истражитељи, "веома је сумњиво" то што авион није експлодирао већ се срушио на путу од Боливије до Колумбије.

Преживели путници су рекли званичницима да су уверени да је авион остао без горива неколико минута пре него што је по реду летења требало да слети на аеродром "Меделину".

Бразилске и колумбијске власти су покренуле истрагу о паду авиона који се срушио у централном делу Колумбије, а пронађене "црне кутије" би могле дати одговор на питање да ли се несрећа догодила због техничких проблема или је летелици нестало горива.

Истражитељи из Бразила ће се придружити колумбијским колегама, са којима ће испитати садржај "црних кутија", пренео је Ројтерс, додајући да ће им у томе помоћи и стручњаци из Британије.

У паду авиона, у којем су били и фудбалери бразилског Шапикоенсеа, погинула је 71 особа, а шест је преживело.

Преживела су три фудбалера, један новинар и два члана посаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи