Сиријски медији: Израелски авион напао циљеве код Дамаска

Израелски борбени авиони јутрос су напали циљеве западно од Дамаска, потврдила је Сирија. Арапски медији наводе да је мета био конвој оружја намењен либанском Хезболаху.

Вест о нападу објављена је у тренутку напетости дуж северне границе Израела након недавног сукоба израелске војске и екстремиста повезаних с терористичком организацијом Исламска држава, јављају израелски медији.

Сиријска државна телевизија је известила да су два авиона испалила две ракете и да нико није убијен ни рањен.

Арапски медији су раније јавили да су израелске ваздухопловне снаге напале рано јутрос складиште оружја и конвој с оружјем сиријске армије намењен Хезболаху, савезнику председника Сирије Башара ел Асада.

Лист Раи ел-Јоум који се издаје у Лондону објавио је да је погођен арсенал који припада Четвртом батаљону сиријске армије и конвој крај ауто-пута Дамаск-Бејрут. И арсенал и конвој снабдевају оружјем Хезболах, додаје се у извештају и прецизира да су гађани два пута.

Либански лист Ел Насхра у међувремену извештава да су одјекнуле две велике експлозије крај Дамаска сат и по после поноћи и да је Израел напао складиште оружја поред поменутог ауто-пута, причинивши велику штету.

У недељу су убијена четворица екстремиста повезана с Исламском државом након размене ватре са израелским војницима на Голанској висоравни. То је први директни сукоб између Израела и Исламске државе.

Неколико мина је експлодирало после размене ватре с израелском пешадијом, пре него што је израелски борбени авион циљао камионет на коме се налазило аутоматско оружје.

Наколико сати касније у израелском ваздушном удару погођена је зграда коју контролишу борци ИД на сиријском делу Голанске висоравни, саопштила је јединица војног портпарола.

Израел је до сада углавном настојао да се држи подаље од рата у суседној Сирији, али је одговарао на преливање сукоба преко границе, верујући да су посреди тактичке грешке.

Такође је раније нападао из ваздуха конвоје оружја, наводно намењене герилцима либанског Хезболаха против кога је ратовао више од месец дана у лето 2006. године.

Сирија и Израел иначе су технички још у рату.

Израел је од те земље освојио Голанску висораван 1967. године и касније је анектирао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво