Без напретка на састанку о имплементацији споразума из Минска

Састанак министара Русије, Украјине, Француске и Немачке, на коме се разговарало о кризи и имплементацији споразума о примирју у источној Украјини, завршен је без конкретних решења, али уз сагласност да ће се разговори наставити, пренеле су агенције.

Немачки министар спољних послова Франк Волтер Штајнмајер рекао је да су разговори били тешки, али значајни и неопходни, али да је оптимистичан у погледу тога да би Русија могла да повуче трупе из четири области захваћених конфликтом.

Штанјмајер се нада напретку у имплементацији споразума из Минска који би могао да утиче на промене санкција према Русији.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров казао је да је састанак завршен без напретка у проналажењу решења.

"Немогуће је сложити се са појединим деловима споразума, нарочито онима која се односе на безбедност и политичке реформе", навео је Лавров након састанка.

Француски шеф дипломатије Жан Марк Еро нагласио је да још много тога мора да се ради на процесу прекида ватре у источној Украјини и додао да преговори нису у потпуности прекинути.

Представници четири земље састали су се како би саставили план о имплементацији споразума о примирју постигнутог прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво