Срушио се авион са бразилским фудбалерима у Колумбији – 71 жртва, шесторо преживело

Укупно шест особа од 77 путника и чланова посаде је спасено, после пада авиона у централној Колумбији. Колумбијски званичници саопштили су да је 71 особа погинула, a да се четири особе нису ни укрцале на авион. Фудбалери бразилског клуба су били међу путницима. Претпоставља се да је узрок пада авиона нестанак горива. Пронађене две црне кутије.

23.28 – Званичници су саопштили да је 71 особа погинула након пада авиона, чиме је број погинулих смањен, јер се четири особе нису ни укрцале на авион.

21.40 – Колумбијска цивлина аеронаутичка агенција саопштила је да су пронађене две црне кутије, преноси Танјуг. 

19.00 – Велика Британија послала је тим истражитеља на место несреће, јавља Ројтерс

13.23 – Спасен шести преживели, фудбалер Хели Хермит Жампијер Нет, којег спасиоци евакуишу.

12.00 – Председник Мишел Темер прогласио три дана жалости у Бразилу. 

11.15 – Потврђена имена преживелих – фудбалери Маркос Данило, Џексон Фолман и Алан Рушел, новинар Рафаел Хензел и стјуардеса Xимена Суарез.

10.58 – Бразилски медији наводе да je у авиону биo и 21 бразилски новинар. Погинули су сви осим једног.

10.52 – Према најновијим информацијама из колумбијске полиције, једна од шест особа које су преживеле пад авиона је преминула у болници.

10.00 – Директор полиције Хосе Ацеведи Оса рекао је медијима да је у паду авиона погинуло 75 људи, преноси Раша тудеј.

09.55 – Jaка киша зауставила акцију потраге за преживелима.

Авион у којем се налазила 77 особа, међу којима су били и чланови бразилског фудбалског тима Шапекоенсеа и 21 новинар, срушио се уочи слетања код града Медељина у Колумбији.

"Изгледа да је нестало горива у авиону", рекао је Елкин Оспина, градоначелник оближњег града Ла Цеха за АФП.

Првобитно је саопштено да је у авиону био 81 путник, међутим, колумбијски званичници касније су саопштили да је 71 особа погинула након пада авиона у централном делу те земље, јер се четири особе нису ни укрцале на авион.

У међувремену, медији преносе да је посада током лета пријавила проблем са електричним напајањем.

Првобитна званична информација била је да су спасиоци пронашли 25 тела, али је полицијски званичник затим изјавио да је у паду авиона погинуло 75 људи. Медији су тада пренели да је шест бразилских фудбалера преживело пад авиона, али је касније саопштено да је једна од преживелих особа преминула у болници.

Међутим, колумбијски званичници су касније рекли да је пронађена још једна преживела особа – фудбалер Хели Хермит Жампијер Нет.

"У име колумбијског народа изражавам дубоко саучешће породицама жртава ове трагедије. Координирана акција спасавања омогућила нам је да спасимо шесторо преживелих", истакао је колумбијски председник Хуан Мануел Сантос Калдерон.

Саопштена су имена и осталих спасених, међу којима су тројица фудбалера, један новинар и стјуардеса. 

Локални медији јављају да је авион пао у планинским пределима недалеко од Медељина. Градоначелник тог града Федерико Гутjерес изјавио је да је пад авиона права трагедија.

Фудбалери бразилског клуба Шапeкуенсе били су међу 77 путника и чланова посаде тог авиона, додаје британска агенција.

Алан Рушел, одбрамбени играч Чапeкоенсе, један је од преживелих који се налази у болници, преноси 360 Радио Колумбија. Његово стање је стабилно, а тренутно је на одељењу радиологије.

Фудбалери су путовали на утакмицу финала купа Јужне Америке, коју је требало да играју са колумбијским Атлетико насионалом.

Авион боливијске компаније "Ламија" типа "аероспејс 146" је полетео из Сао Паола у Бразилу, имао је једно заустављање у Санта Крузу де ла Сијери у источној Боливији, одакле се упутио ка Колумбији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво