Спасено 1.400 миграната близу обале Либије

Италијанска обалска стража спасила је око 1.400 миграната у близини обале Либије, који су у 11 гумених чамаца и два мања брода покушавали да се домогну копна, јавља АФП.

Чамци у којима су били мигранти били су неподобни за пловидбу, а услове путовања погоршавао је и велики број миграната који се у њима налазио.

Како су званичници рекли, такви услови су опасни и током лета, а погоршавају их хладно време, немирно море и ризик од хипертермије.

Мигранте су спасили бродови италијанских, ирских и хуманитарних организација.

Раније данас, италијански званичници су саопштили да је ове године у ту земљу стигао рекордан број миграната, односно да је путем мора пристигло више од 171.000 миграната, што је за око 1.000 више него пре две године када је забележен претходни рекорд.

Мигранти у Италију пристижу најчешће са намером да продуже даље ка северу, односно ка Немачкој и Шведској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво