Кијев, протест против украјинске владе

Око 2.000 људи окупило се у центру Кијева на позив бившег гувернера украјинског региона Одесе и некадашњег председника Грузије Михаила Сакашвилија, протестујући против украјинске владе.

Демонстранти су палили заставе Украјине, Грузије и Европске уније узвикујући "Слава Украјини!" и "Михаил" док се Сакашвили обраћао окупљенима.

"Украли су нам све што могу. Плаше ме се зато што знам како да уништим њихову кућу од карата. Плаше ме се јер не ћутим", рекао је бивши председник Грузије алудирајући на украјинске званичнике, преноси АФП.

Познат по прозападним реформама у родној Грузији, Сакашвили који је поднео оставку на место гувернера Одесе овог месеца, био је један од страних технократа које је Кијев именовао на високу позицију како би помогао у европским интеграцијама Украјине.

Сакашвили је подржавао проевропску револуцију у Украјини 2014. године којом је свргнут проруски председник Виктор Јанукович, али потом је више пута дошао у сукоб са неколико људи из окружења украјинског председника Петра Порошенка и често је оптуживан да има претеране политичке амбиције.

Такође је обећао да ће формирати опозициони политички покрет који би могао да свргне Порошенка и изазове превремене изборе у Украјини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи