Осам припадника либијских снага убијено у Сирту

Током офанзиве на град Сирт, у којем се налазе припадници Исламске државе, најмање осам припадника провладиних либијских снага је убијено, саопштено је из болнице која припада провладиним снагама.

Како преноси АФП, из те болнице су навели да је још 17 војника рањено.

Из службе за информисање провладиних снага су на Фејсбуку саопштили да је Исламска држава извела два самоубилачка напада, а да је једна жена почела да пуца на провладине снаге док су покушавали да је избаве из те куће.

Снаге блиске либијској влади националног јединства (ГНА) саопштиле су да су преузеле око 30 зграда у Сирту од Исламске државе.

Те снаге су пре шест месеци почеле са новим операцијама како би преузеле Сирт, а у том периоду је скоро 700 припадника владиних снага убијено и још 3.000 је рањено.

АФП преноси да број убијених и рањених припадника Исламске државе није познат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи