Трамп: Кастро брутални диктатор који је угњетавао свој народ

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп је преминулог вођу кубанске револуције Фидела Кастра данас назвао "бруталним диктатором који је угњетавао свој народ скоро шест деценија", преноси АФП.

Доналд Трамп је у саопштењу навео да се нада да ће, "иако Куба остаје тоталитарно острво", Кастрова смрт обележити "склањање од страхота које су предуго трпљене, а ка будућности у којој ће дивни кубански народ коначно живети у слободи коју тако заслужује", преноси Ројтерс.

У првој реакцији на вест о смрти Кастра, Доналд Трамп је написао на Твитеру само "Фидел Кастро је мртав!", без даљег елаборирања.

И будући потпредседник САД Мајк Пенс навео је да "нова нада свиће" за Кубу након смрти револуционарног вође Фидела Кастра.

"Тиранин Кастро је мртав. Нова нада свиће. Бићемо уз угњетавани кубански народ зарад слободне и демократске Кубе. Вива Куба Либре (Живела слободна Куба)!", написао је Пенс на Твитеру, а пренео Ројтерс

Ројтерс подсећа да је Трамп, који 20. јануара наредне године преузима функцију шефа Беле куће, претио током предизборне кампање да ће преокренути потезе које је учинио одлазећи амерички председник Барак Обама на отварању у односима са Кубом, због забринутости за стање верских слобода на Куби,

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи