Јункер: Трамп понавља упозорења својих претходника

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер изјавио је да би Турска требало пажљивије да прихвати упозорење ЕУ о замрзавању преговора о чланству и побрине се за реформе које Унија тражи. Напомиње да ће следеће недеље Европска комисија представити "акциони план" европске одбране, пренео је "Ројтерс".

Како преноси Ројтерс позивајући се на белгијске медије, резолуцију, коју је Европски парламент усвојио у четвртак, а која предвиђа замрзавање преговора о чланству са ЕУ, не би требало потценити јер, иако није обавезујућа, може произвести ефекте у престоницама земаља чланица које одлучују о чланству.

Јункер је одбацио и претњу председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да ће прекинути договор о мигрантима, којим је заустављено кретање избеглица са Блиског истока ка Европи и апеловао на њега да се побрине за неопходне реформе.

Према речима Јункера, Турска би пре свега требало да измени антитерористички закон, како би грађани од ЕУ добили визне олакшице, што је и део споразума о мигрантима.

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер изјавио је да ће следеће недеље Европска комисија представити "акциони план" европске одбране, пренео је Ројтерс.

Поводом најаве новоизабраног председника САД да ће редуковати договор о европској безбедности и да би ЕУ требало да ојача одбрамбену политику, Јункер је, у интервјуу за Либр Белжик, рекао да Доналд Трамп понавља упозорења својих претходника.

Јункер је раније за Трампа изјавио да он не познаје Европу и да његов избор за председника представља ризик за односе ЕУ и САД.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво