Ухапшени у Паризу и Марсељу планирали терористички напад

Државни тужилац за подручје Париза Франсоа Молен рекао је да су петорицу осумњичених, који су ухапшени протеклог викенда у Француској под сумњом да су планирали нападе у Паризу и око њега, на то наводили екстремисти Исламске државе у Ираку и Сирији.

Ројтерс наводи да су француске власти раније ове недеље објавиле да су били планирани напади 1. децембра на полицију и седиште безбедносне службе у Паризу, као и тематски парк Дизниленд, који се налази на око 30 километара од француске престонице.

"Тим добро обучених екстремиста из Стразбура, као и мушкарац ухапшен у Марсељу, добили су инструкције да набаве оружје. Инструкције им је путем шифрованих апликација дао командант из ирачко-сиријског региона", рекао је Молен на конференцији за медије, а преноси Ројтерс.

Француски министар унутрашњих послова Бернар Казнев саопштио је почетком недеље да су француске власти осујетиле терористички напад и ухапсиле седам људи.

Казнев је рекао да је седам људи француског, мароканског и авганистанског порекла старости између 29 до 37 година ухапшено у недељу, по дојави једне стране владе.

Упозорио је да су размере терористичке претње "огромне" и да није могуће уклонити ризик без обзира на све што се предузима, пренео је Ројтерс. Министар није изнео шта је била мета планираног напада.

Градоначелник Стразбура је, међутим, рекао да се чини да се план није односио на тај град већ на "регион Париза".

У Француској је на снази ванредно стање од терористичких напада Исламске државе прошле године у Паризу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво