Окончана талачка криза у Француској, једна жртва

Наоружани мушкарац упао је у дом за пензионисане монахе недалеко од Монпељеа на југозападу Француске и убио једну жену пре него што су специјалци упали у зграду и ослободили 59 талаца, јавља "Фигаро". Нападач побегао из зграде. Потера у току.

Француски специјалци упали су у дом за пензионисане свештенике недуго пошто им је јављено да је у тај објекат упао мушкарац наоружан ножем и, највероватније, пушком, јављају француски медији.

Тело жене која је пријавила напад пронађено је у згради. Према првим информацијама, убијена је ножем. Првобитне информације о још једној жртви показале су се, доцније, неистинитим.

Полицајци су, претражујући спрат по спрат тог старачког дома, евакуисали свих 59 талаца, али нису успели да пронађу нападача, за којим се још увек трага.

Локални дневник Миди либре наводи да је полиција блокирала све околне путеве покушавајући да спречи бекство мушкарца, чији је идентитет још увек непознат. 

Француске власти саопштиле су да је мало вероватно да се ради о терористичком нападу. 

Мушкарац који је упао у дом, у којем живи 60 монаха у пензији, био је сам, с маском на глави и наоружан ножем и пушком са скраћеном цеви, а мотиви напада су за сада непознати, рекли су извори блиски истрази, преносе француски медији позивајући се на АФП.

Припадници жандармерије су у потрази за нападачем, који је везао жену запослену у дому за пензионисане монахе који су раније били ангажовани у мисијама по Африци, наводе француски медији.

Старчки дом за монахе основан је 1994. године.  

У Француској је и даље на снази ванредно стање након низа терористичких напада. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво