Папа одобрио свештеницима право да опросте абортус

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања изјавио је да свештеници могу да опросте абортус, који се у Католичкој цркви сматра грехом.

"Одобравам свим свештеницима да дају опроштај онима који су починили грех абортуса", навео је папа Фрања у свом апостолском писму, којим је означио крај "Године милосрђа".

Поглавар Римокатоличке цркве је прецизирао да је то одобрење, које је раније дао као привремено са важењем у тој светој години, сада прогласио трајним, преноси АП.

Папа Фрања (79) је у недељу да потврдио да је абортус "тежак грех, јер окончава невин живот", а у једном интервјуу је чак рекао да је то "ужасан злочин".

Наредног дана је, међутим, рекао да крај свете "Године милосрђа" не значи и крај милости и да се наводним грешницима мора дати шанса за покајање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво