Сусрет Обаме и Путина у Перуу

Председници Русије и САД, Барак Обама и Владимир Путин сусрели су се на маргинама самита АПЕК-а, јавља "Раша тудеј".

Кратак разговор Путина и Обаме је највероватније један од последњих између двојице председника пре него што на чело САД стане Доналд Трамп почетком 2017. године.

Асошијетед прес наводи да је током четири минута разговора Обама Путину рекао да би министри спољних послова Русије и САД требало да наставе да иницирају смањење насиља у Сирији.

Обама је апеловао на Путина да се придржава договора из Минска и нагласио да САД настављају да подржавају суверенитет Украјине.

АП преноси да су новинари, који су пуштени у салу уочи почетка самита, видели да су двојица председника разговарала, пре него што су се руковали и потом заузели своја места за столом.

Самит Азијско-пацифичке економске сарадње АПЕК одржава се у Лими и окупља више од 1.000 представника из 21 земље у свету.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи