Четири хиљаде војника НАТО-а на вежбама код руске границе

Недалеко од руске границе, у Литванији почела је највећа војна вежба у којој учествује 4.000 војника НАТО-а из 11 земаља.

Како наводи Раша тудеј, "ратне игре" имају за циљ да тестирају способност балтичких земаља да брзо размести велики број војника.

Вежба под називом "Гвоздени мач" трајаће до 2. децембра и одржаће се на две локације у Литванији.

"Време поставља нове неочекиване изазове пред нашу војску. Морамо да припремимо своје јединице и њихове команданте да ефикасно одговоре на конвенционалне војне претње", рекао је генерал Валдемар Рупшис, командант копнене војске Литваније пред почетак вежби.

У вежбама учествују војске САД, Велике Британије, Немачке, Канаде, Пољске, Румуније, Словеније, Луксембурга, Литваније, Естоније и Летоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи